GraduateStars

GraduateStarsGraduateStars is een Amsterdams bedrijf, opgericht in 2014, dat gespecialiseerd is in online personal branding voor werkzoekenden. Dit is een nieuwe manier om op te vallen in de hedendaagse arbeidsmarkt, die steeds digitaler wordt. Reageren op een vacature is immers allang niet meer gebaseerd op de combinatie van een brief en CV. GraduateStars, dat deel uitmaakt van MediaMaze, een bedrijf dat gespecialiseerd is in online reputatie management en website optimalisatie, speelt hierop in. GraduateStars is gevestigd in Amsterdam-centrum. Voor de opnames werkt GraduateStars samen met een professionele fotografe, wiens studio ook gevestigd is in het centrum van Amsterdam.

Het vinden van een baan

De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van economische recessie. De werkeloosheid is enorm gestegen en als gevolg daarvan zitten steeds meer afgestudeerden zonder baan. Tegelijkertijd heeft de afgelopen tijd een verandering plaatsgevonden van de manier waarop werkgevers en recruiters naar werknemers of sollicitanten zoeken. LinkedIn speelt daarin een belangrijke rol. GraduateStars heeft ingespeeld op deze ontwikkeling door een service voor afgestudeerden aan te bieden waar sollicitanten zich online op een betere manier te kunnen presenteren. Dit wordt gedaan in de vorm van videopresentatie in combinatie met professionele foto’s en tips om online profielen te optimaliseren. Recruiters krijgen hierdoor een betere eerste indruk van toekomstige werknemers en kunnen gerichter te werk gaan bij hun zoektocht naar sollicitanten.

Eerste indruk

De eerder beschreven eerste indruk is relevant, omdat er in de huidige economische tijd zoveel vraag naar banen is dat het voor sollicitanten noodzakelijk is om op te vallen. GraduateStars probeert het proces van een eerste indruk voor beide partijen te vergemakkelijken door de kans op een match te vergroten. Binnen de huidige markt bestaat momenteel een gat, doordat de eerste indruk die werkgevers en werkzoekenden van elkaar krijgen niet online, maar pas tijdens een sollicitatiegesprek plaatsvindt. Door de dienst van GraduateStars krijgt een werkgever nog voordat hij een toekomstige werknemer heeft ontmoet een positief en goed beeld van de sollicitant. Een ander probleem waar veel werkgevers tegen aanlopen, is een tekort aan goede informatie. Dit heeft tot gevolg dat het uitnodigen van een werkzoekende op een sollicitatiegesprek een moeilijke keuze voor de werkgever blijft. GraduateStars biedt hier een oplossing voor door sollicitanten via een online videopresentatie, professionele foto’s en geoptimaliseerde online profielen een betere eerste indruk te geven.

Een goede online reputatie

GraduateStars is, zoals eerder beschreven, een onderdeel van het Amsterdamse bedrijf MediaMaze. De connectie van GraduateStars met het online reputatie management dat MediaMaze doet blijkt uit het feit dat de oprichter van beide bedrijven een goede online reputatie in het hedendaagse digitale tijdperk als zeer belangrijk beschouwt. Volgens hem moeten werkzoekende studenten en afgestudeerden niet onderschatten dat recruiters een groot deel van hun tijd besteden aan het bekijken van online profielen van mogelijke sollicitanten. Negatieve, onvolledige of onjuiste informatie zal een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek niet bevorderen. Het concept van GraduateStars helpt zowel afgestudeerden als werkgevers bij het versnellen van het vinden van een geschikte functie/kandidaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>